Valilikten Yağma İddiası Hakkında Açıklama

Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan Batman valiliğinin belediyede başkanlık devrinden önce belediyeye ait bazı taşınmazları yağmaladığı yada kendine yakın gördüklerine devrettiği şeklinde çıkan iddialarla ilgili valilik tarafından basın açıklaması yayınlandı
Basın açıklamasının tam metni şu şekilde.
Batman Belediyesi tarafından bazı kurumlara tahsis edilen taşınmazlarla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hasıl olmuştur.
Batman Belediyesi meclis kararı ile 3 (üç) taşınmazı Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne kütüphane olarak işletilmek üzere, 1 (bir) taşınmazı Yeşilay Derneği’ne Bağımlılıkla Mücadele Merkezi olarak kullanılmak üzere, 1 (bir) taşınmazı İl Özel İdaresine kadın istihdamını artırmak ve tekstil sektörünü geliştirmek için kurulacak İş Geliştirme Merkezi olarak işletmek üzere ve 1(bir) taşınmazı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne Gençlik Merkezi kurmak üzere tahsis etmiştir. Bu işlemler mülkiyet devri değil tahsis işlemidir. Mülkiyetler Batman Belediyesi’ne ait olmaya devam etmektedir. Yapılan işlem, Belediyeye ait malların “yağma” edilmesi değil, bilakis aynı amaçlarla inşa edilmiş tesislerin işletme giderlerinden Belediye’yi kurtarmaktır. Belediye, bu binalarda yapılacak her türlü sosyal faaliyete paydaş olarak katılmaya devam edecektir. Bütün faaliyetler projeleli ve protokoller dahilinde yapılan faaliyetlerdir. Halkımıza hizmet düsturu ile yola çıkan kamu kurumlarının tamamının hatta STK’ların beraber, koordineli ve maliyetleri paylaştığı bir yapı hedeflenmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
                                                                                                                                                           Batman Valiliği