Zindan Bahadırlarına Adalet

 Zindan Bahadırlarına Adalet !

  Çeşitli komplo ve kumpaslar sonucu cezaevine konulan İslami kimlikli mahkûmların ailelerinin bir araya gelerek oluşturduğu 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri, Batman Yeni Kültür Merkezinde bu akşam saat 19.00'da "Zindan Bahadırlarına Adalet" adıyla bir panel düzenleyecek


MÜTEDEYYİN TUTSAKLAR GÖRÜLMEK İSTENMİYOR

İnisiyatifin sözcüsü Hüseyin OLAM 28 Şubat Ve FETÖ mağduru mütedeyyin tutsakların ısrarla görülmek istenmediğini belirterek "15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi sonrası ülkede birçok şey daha şeffaf bir şekilde görünür oldu. Bu alçakça girişim, FETÖ'nün aslında kumpaslarla bir ülkeyi nasıl yönettiğini de gözler önüne sermiş oldu. FETÖ üyesi oldukları ortaya çıkan on binlerce polis, adaleti sağlamakla görevli binlerce hâkim ve savcı bu girişimden sonra ya tutuklandı, ya meslekten ihraç edildi, ya da haklarında soruşturma açıldı. Durum böyle apaçık ortada iken, bu fesad şebekesi tarafından komplo ve kumpaslarla uzun yıllardır mağdur edilen 28 ŞUBAT VE FETÖ MAĞDURU mütedeyyin tutsaklar ısrarla görülmek istenmiyor." Dedi.


"FETÖ'DEN EN ÇOK ÇEKENLERDE BİZİZ"

1998 yılından beri cezaevinde bulunan Mehmet Ali Çelik'in eşi Hanife Çelik, yıllardır yaşadıkları mağduriyetlerini anlatarak adil bir yargılanma istediklerini söyledi.

FETÖ örgütünün en büyük mağdurları olduklarını hatırlatan Çelik, "FETÖ'den en çok çekenlerde biziz. Her nedense bu mağduriyetlerimiz görülmüyor. Türlü türlü kesimlerin mağduriyetleri ulusal televizyon kanallarında hep dile getiriliyor, fakat hiç bir şekilde İslami camialardan tutuklanan ve günlerce işkencelerden geçirilip düzmece raporlarla ağır cezaları verilip cezalandırılan insanların mağduriyetleri görülmüyor, gündeme de getirilmiyor. Bizde kendi çapımızda yapabildiğimiz kadar sesimizi duyurmaya çalışacağız. Allah'ın izniyle bir netice alıncaya kadar durmayacağız."dedi.


 "Eşim Şırnak Cezaevinde ve oradaki terör olaylarından dolayı sokağa çıkma yasakları var ve biz görüşe gidemiyoruz. Adalet Bakanına yüzlerce dilekçe yazdık ama yetkililer her ne hikmetse bize karşı, mağduriyetlerimize karşı gözleri, kulakları kapalıdır. Gönderdiğimiz tüm dilekçelerimizi hiç bir şekilde olumlu cevap gelmedi. 2 yıldır biz sadece 2 görüş yapabildik. Çocuklarımız babalarını görmek istiyorlar ama göremiyorlar. Tutuklularla birlikte biz ailelerde cezalandırıldık. Biz tekrardan yargılanma istiyoruz. Adil hâkimlerce dosyalarımızı tekrardan açıp baksınlar."