GENÇLİĞİMİZİN BAŞ BELASI UYUŞTURUCU

Abdullah Tekin

GENÇLİĞİMİZİN BAŞ BELASI UYUŞTURUCU
Son zamanlarda haber bültenlerinde sürekli yakalanan uyuşturucularla ilgili haberler göze çarpıyor. Uyuşturucu, gençliğin en büyük tehlikesi, zihinleri uyuşturan yuvaları dağıtan, temin edilmesi için her türlü kötülüğü işletebilecek baş belası.

Gençlik günümüzde büyük bir bunalım içerisinde dini duygulardan yoksun büyüyen gençler içlerini Allah sevgisiyle dolduramayınca başka sevgilerden medet umuyorlar; ama hiçbir şey içlerindeki koca boşluğu doldurmaya yetmiyor; aksine bataklığa saplanmış bu gençler Allah dışında başka dayanak aradıkları için çırpındıkça daha da batıyorlar. Ahlaki ve ruhi bunalım içindeki günümüz gençliği sorunlarını çözmek yerine onları unutmaya, yokmuş gibi davranmaya çalışıyor. Zihinlerini uyuşturan, onları geçici bir süreliğine başka alemlere daldıran çeşitli uyuşturucular kullanma yolunu seçiyorlar.

Ülkemizde ve güzel şehrimiz Batman’da en çok kullanılan uyuşturucu: esrar. Temin edilmesi daha kolay ve fiyatı diğer uyuşturuculara göre çok daha düşük. Şehrimizdeki parkların çoğunda gece esrar partileri yapılıyor hatta kenar mahallelerde güpegündüz esrar içiliyor. Eskiden birilerinin, çocuklar filan örgüte falan cemaate katılmasın da varsın esrarkeş, hırsız olsun öyleleriyle baş etmek daha kolaydır, düşüncesinde oldukları dillendirilirdi; ama esrar içerek kendinden geçen gençler artık şehrimizin en büyük sorunu haline geldi.

Türkiye’de 2005 yılında 22 ton 2006 yılında 34 ton 2007 yılında 45 ton 2008 yılında 55 ton 2009 yılında 68 ton 2010 yılında 86 ton 2011 yılında 58 ton 2012 yılında 88 ton 2013 yılında şu ana kadar 150 tondan fazla uyuşturucu yakalanmış durumda. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’ın Lice ilçesinde sadece bir operasyonda 23 ton esrar ele geçirildi. Batman’da geçtiğimiz aylarda yapılan bir operasyonda 1100 kg esrar yakalanmıştı. Bunları söylemek belki basit gibi gelebilir ama bunun parasal karşılığı düşünüldüğünde karşımıza çok yüksek meblağlar çıkıyor. Çözüm süreciye birlikte uyuşturucuyla mücadelede daha etkin olunduğu göze çarpmakta inşallah bu mücadele tüm hızıyla devam eder.

Geçtiğimiz yıllarda eski valimizle bir konuşmamızda kendisinden Batman’da uyuşturucuyla daha çok mücadele edilmesini istediğimde kendileri Batman’daki uyuşturucu sorununun abartıldığını sorunun ciddi boyutta olmadığını öncelikli sorunlarının terör sorunu olduğunu söylediler. Artık terör sorunu azaldığına göre uyuşturucuyla mücadelenin öncelikli gündem olması gerektiği kanaatindeyim. İstenirse uyuşturucuyla mücadelede çok kısa zamanda büyük başarılar yakalanır. En karanlık örgütler bile çok kısa sürede çözülebildiğine göre birkaç serserilik uyuşturucu gruplarını çözmek o kadar zor olmasa gerek.

Halk uyuşturucu şebekelerinin şerlerinden emin olmadığı için sesini çıkaramıyor. Emniyet desteğiyle bu belanın önüne geçilebilir. Bu halkın iyiliğini isteyen herkes bu melanetin ortadan kaldırılması için işbirliği içerisinde bulunmalı. Yoksa bu sadece bir partinin bir grubun ya da sadece emniyetin çözebileceği bir konu değil. Çocuklarımıza, gençlerimize, geleceğimize sahip çıkalım. Onların suç odaklarının elinden elbirliğiyle kurtaralım. Bunu için hemen şimdi işe koyulmalıyız unutmayalım yarın çok geç kalabiliriz.