Aylar sonra ortaya çıktı: ABD ile Suriye arasında ilk temas

9 yılı aşkın bir süredir kaosun ve şiddetin bitmek bilmediği Suriye de yaşananlarla ilgili bir gelişme uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu… ABD nin çok okunan gazetelerinden Wall Street Journal, Beyaz Saray dan üst düzey bir heyetin bu yılın başında Suriye ye giderek diplomatik temasta bulunduğunu yazdı. Dion Nissenbaum ve Jared Malsin imzalı haberde ABD Başkanı Donald Trump ın asistanlarından Kash Patel […]

Aylar sonra ortaya çıktı: ABD ile Suriye arasında ilk temas
19 Ekim 2020 - 10:31

9 yılı aşkın bir süredir kaosun ve şiddetin bitmek bilmediği Suriye de yaşananlarla ilgili bir gelişme uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu… ABD nin çok okunan gazetelerinden Wall Street Journal, Beyaz Saray dan üst düzey bir heyetin bu yılın başında Suriye ye giderek diplomatik temasta bulunduğunu yazdı.

Dion Nissenbaum ve Jared Malsin imzalı haberde ABD Başkanı Donald Trump ın asistanlarından Kash Patel ile birlikte Beyaz Saray ın terörle mücadele ekibinden üst düzey bir yetkilinin Şam a gittiği ortaya çıktı. Wall Street Journal da yer alan haberde bu temasın Washington ile Şam arasındaki yıllar sonraki ilk teması olduğunu hatırlatırken, görüşmenin perde arkasında Suriye de yakalanan ABD vatandaşlarının serbest bırakılmasının görüşüldüğünü yazdı.

EN AZ 3 ABD Lİ İÇİN GÖRÜŞTÜLER

Beyaz Saray ile Şam yönetimi arasındaki son resmi görüşme 2010 da gerçekleşirken, ABD Suriye ile diplomatik bağlarını 2012 de Suriye lideri Esad ın göstericilere şiddet kullanması sonrasında kesmişti.

Trump ın danışmanı Patel ile birlikte Beyaz Saray Terörle Mücadele Birimi nden hangi yetkilinin Şam a gittiği açıklanmadı. Wall Street Journal a konuşan kaynaklar Patel in yanında kim olduğunu söylemezken, ABD heyetinin Esad dan Austin Tice isimli serbest gazeteci ile birlikte 2012 de kaybolan eski bir askerin ve 2017 de kaybolan Macit Kamalmaz isimli Suriyeli ve ABD li bir terapistin serbest bırakılmasını istediğini öne sürdü. Gazeteye konuşan kaynaklar, Esad rejimi ile yapılan görüşmelerin pozitif ilerlemediğini dile getirdi.

Suriye de kayıp olan Kamalmaz için ABD ve Suriye nin masaya oturduğu öne sürüldü.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum