Batman Belediyesi Yeni Spor Kulübü Kuracak

Batman Belediyesi Yeni Spor Kulübü Kuracak
27 Ağustos 2019 - 18:54

Batman belediyesi uzun yıllar önce desteğini çektiği Batman Belediyespor  Kulübü yerine yeni bir kulüp oluşturmak için faaliyete geçti.Batman belediyesinin resmi websitesi üzerinden kurulacak yeni takım için isim önerileri alınmaya başlandı. Spor Kulübümüze İsim Arıyoruz başlığıyla oluşturulan bölümde kullanıcılar isim önerilerinde bulunuyorlar.



Açıklama kısmında "Batman Belediyesi Bünyesinde  Kurulması Düşünülen Yeni Spor Kulübüne İlimizi Ve Belediyemizi Temsil Edecek En Güzel İsmi Koymak  İstiyoruz. Verilecek İsmin İlimizde Daha Evvel Kullanılmamış Olmasına Özen Gösterilecektir.
Sizce Spor Kulübümüzün İsmi Ne Olmalı ?" Şeklinde duyurulan bağlantıda şu ana kadar Batmanspor ve Batman Belediyespor isimleri ön plana çıktı


Batman kamuoyu yeni bir kulüp oluşturmak yerine Batman belediyespor'a - şimdiki adıyla 72 Batmanspor'a - sahip çıkılması gerektiğini düşünüyor.Batmanlılar,  Batman'a mal olmuş mazisi başarılarla dolu Batman belediyespor isminin tekrar yaşatılmasını istiyor.


1986 yılında kurulan Batman Belediyespor uzun süre 3.ligde Batman'ı temsil etmişti.  Hatta1992-1993, 1994-1995 yıllarında Batman'ı 2.ligde temsil etme başarısı gösteren Batman Belediyespor daha sonraları önce 3.lige düşmüş sonra da amatör lige düşmüştü. Amatör lige düştükten sonra ilgisizlikten kapanma noktasına gelen takımdan belediye desteğini çekince eski futbolcu olan Mehmet Reşit Kaygu takımı alarak 2009 -2010 sezonunda,  ismini 72 Batmanspor olarak değiştirmişti.