Batman İlçelerini Geliştirme Toplantısı Yapıldı

Batman İlçelerini Geliştirme Toplantısı Yapıldı
06 Temmuz 2017 - 09:47

Batman'ın  Gercüş,  Sason,  Kozluk ve  Hasankeyf ilçelerinin geliştirilmesi ve kalkınması için  çalışma gurupları kuruldu.

Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonu'nda yapılan konferansa, Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk,  Gercüş Kaymakamı Ünal Koç,  Sason Kaymakamı Ökkeş Beyaz,  Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven ve akademisyenler katıldı.  Rektör Prof. Dr.  Aydın Durmuş'un açılış konuşması ile başlayan konferansta,  Kozluk,  Gercüş,  Sason ve  Hasankeyf ilçelerinin kaymakamları tarafından ilçe tanıtımlarının yapılmasının ardından, üniversitenin ilçelerde yapabileceği çalışmalar hakkında akademisyen ve kaymakamların katılımı ile ilçeler bazında çalışma gruplarının kurulması kararlaştırıldı.

Rektör Prof. Dr.  Aydın Durmuş, Rektörlük olarak ilçe kaymakamları ve ilçe sivil toplum kuruluşları'nın ortak talepleri doğrultusunda ilçelere neler yapılabileceği söyledi. ayrı ilçe kaymakamları'nın yoğun talepleri doğrultusunda ilçelere üniversite yapılabileceğini konuştuklarını belirtti. (Batman Gündem / Orhan Çelik)