Batman sondakika - Kozluk'ta Saldırı Ölü ve Yaralılar Var

Batman sondakika - Kozluk'ta Saldırı Ölü ve Yaralılar Var
09 Haziran 2017 - 13:45

Batman sondakika haberleri, batman haber, batman olay, batman son dk

Kozluk güne art arda yaşanan olaylarla başladı

İlk olay sabah saatlerinde çarşı merkezinde yaşandı. Bugün sabah saatlerinde Batman'ın Kozluk ilçesinde çarşı merkezinde bir araç, silahla tarandı. Araçtan seken kurşun olay yerinden geçen bir öğretmene isabet etti. öğretmenin, hayatını kaybettiği ileri sürülüyor. 

Vefat eden öğretmenin Kozluk Çok Programlı Anadolu lisesinde müzik öğretmeni olarak görev yapan Aybüke Yalçın olduğu öğrenildi


Genç müzik öğretmeni Aybüke Yalçın 21 yaşındaydı ve yeni atanmıştı. Öğretmen olma sevincini sosyal medya hesabından böyle duyurmuştu

Kozluk'taki saldırının belediye başkanının yeğeni avukat Muhammet Işık'ı hedef aldığı öğrenildi. Muhammet Işık'ın çinde bulunduğu otomobile düzenlenen silahlı saldırıda, olay yerinden geçen başka bir araçtaki öğretmen Şenay Aybüke Yalçın yaşamını yitirdi, bir öğretmen de hafif yaralandı.

Kozluk ilçe merkezinde Ak Partili Belediye Başkanı Veysi Işık'ın yeğeni avukat Muhammet Işık'ın bulunduğu otomobile başka bir araçtan uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Saldırıda, Işık yara almazken, oradan geçmekte olan ve içerisinde 5 öğretmen bulunan başka bir araca kurşunlar isabet etti. Saldırıda 22 yaşındaki öğretmen Şenay Aybüke Yalçın yaşamını yitirirken, 1 öğretmen ise hafif yaralandı.

Saldırgan araçla olay yerinden katı. Saldırıdan sonra saldırganın bulunduğu aracın yakalanması için çalışma başlatıldı. 


KOZLUK BEKİRHAN JANDARMA KOMUTANLIĞI ÖNÜNDE PATLAMA
Kozluk güne öğretmenin öldürülmesi hadisesiyle başlarken olaylar bununla sınırlı kalmadı. Batman Kozluk ilçesi Bekirhan Beldesi Jandarma Komutanlığı önünde de patlama yaşandı. olayda 3 asker ve 1 sivilin yaralandığı, gelen bilgiler arasında.. Olay yerlerine çok sayıda ambulans ve güvenlik ekibi sevk edildi. 

Yaralıların Batman bölge hastanesinde tedavileri devam ediyor



BEKİRHAN'A GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAKLANDI
Jandarma Komutanlığı önünde yaşanan patlama nedeniyle Beldeye giriş ve çıkışlar yasaklandı. Beldeye bağlı yolları kapatan güvenlik görevlileri, giriş ve çıkışlara izin vermiyor. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınıyor.

Yaralıların durumunun ciddiyetini koruduğu bildirilirken Kozluk ve Bekirhan'da operasyon başlatıldı

BATMAN VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA
Kozluk'taki silahli saldırı ve patlama ile ilgili Batman Valiliğinden açıklama yapıldı. 

 "09.06.2017 Cuma günü saat 11.30 sıralarında Kozluk ilçemiz sınırları içerisinde 2 BTÖ mensubu tarafından gasp edilen araç Kozluk Belediye Başkanın içinde olmadığı yakınının kullandığı özel aracına yönelik silahlı saldırı gerçekleştirilmiş, bu saldırıda bir başka araçta olan 1 öğretmenimiz hayatını kaybetmiş, 1 vatandaşımız ise hafif yaralanarak tedavi altına alınmıştır. 

Olay yerinden kaçan aynı araç Kozluk İlçesi Bekirhan Belde Jandarma Karakolu önünde uygulama yapan güvenlik güçleri tarafından durdurulmaya çalışılmış, araç dur ihtarına uymayarak kendini patlatmış ve olay yerinde bulunan 2 askerimiz ve 1 vatandaşımız yaralanarak tedavi altına alınmıştır. Saldırıyı gerçekleştiren 1 terörist ölmüştür.Olayla ilgili olarak geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Kamuoyuna duyurulur."