Bayram Alışverişi Başladı

Bayram Alışverişi Başladı
27 Mayıs 2019 - 21:05

Bayrama yaklaşık on gün kala Batman'da çarşı ve pazarlarda bayram hareketliliği yaşanmaya başladı.


Bayram coşkusunun tüm renkleriyle yaşandığı Batman'da fakir, zengin tüm halkımız bayramı coşkulu karşılamak için elinden geleni yapıyor.

Çocuklarına bayram elbisesi almak için başta anneler olmak üzere aileler tatlı bir telaş içinde. Dar gelirli ailelerin bayram elbiseleri için tercihleri yine Ulu Cami çevresindeki giyimciler oldu.


Bayram şekeri için ise adres Batman'ın en eski alış veriş yerlerinden olan Elma Sokağı. Elma sokağı girişindeki Işık Kuruyemiş'in sahibi Hacı Orhan Gültekin bayram için tüm hazırlıklarını yaptıklarını belirterek vatandaşların da yavaş yavaş bayram şekeri ve lokum almaya başladıklarını belirtti.



Batman Şölen Şeker bayii olan Işık Kuruyemiş yetkilisi Orhan Gültekin, 100’e yakın şeker ve lokum çeşitlerini müşterilerinin beğenisine sunduklarını ifade etti. Bu yıl kaliteli bayram şekeri kilosunu 15 -70 TL arasında satışa çıkardıklarını belirten Gültekin: “50’nin üzerinde şeker çeşidimiz var, bir o kadar da lokum çeşidi. Herkesin bütçesine göre alabileceği şekerde geçen yıla oranla biraz artış oldu ama biz yine de fiyatları normal seviyede tutuyoruz.En az karla müşterilerimize bayram şekeri satıyoruz” dedi. Hacı Orhan Gültekin özellikle son 3 gün şeker satışlarına yetişemediklerini belirterek daha rahat alışveriş için vatandaşların işini son günlere bırakmaması gerektiğini söyledi.




Batman Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Şevki Taş ise bayramların sıkıntılı günler yaşayan esnafa bir nebze de olsun rahatlama getireceğinin belirtti. Şevki Taş esnafın bayramı dört gözle beklediğini en çok hareketliliğin giyim ve şeker sektöründe olacağını belirtti.

Bayramın gelişine en çok sevinen her zamanki gibi çocuklar olacak.