Bursa'da Cezaevi Aracına el yapımı bombayla saldırı! 1 Ölü 4 Yaralı

Cezaevlerindeki işkence ve hak ihlalleri iddialarının arttığı bu günlerde Bursa'dan bombalı saldırı haberi geldi. Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüste patlama meydana geldi. Korkunç olayda ilk belirlemelere göre 1 memur öldü 4 kişi yaralandı. Bursa Valisi Yakup Canpolat, el yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatıldığını açıkladı.

Bursa'da Cezaevi Aracına el yapımı bombayla saldırı! 1 Ölü 4 Yaralı
20 Nisan 2022 - 11:14

Son dakika: Bursa'da infaz koruma memurlarının içinde bulunduğu otobüste patlama meydana geldi. Olayda ilk belirlemelere göre 1 memur öldü, 4 yaralı var. Bursa Valisi Yakup Canpolat, canlı yayında saldırının detaylarını aktardı.

 

Olay, saat 07.30 sıralarında Osmangazi ilçesinde meydana geldi. Cezaevine göreve giden infaz koruma memurlarının içinde bulunduğu otobüste el yapımı patlayıcı nedeniyle patlama meydana geldi.

1 ÖLÜ, 4 YARALI

Patlamada büyük hasar gören otobüste, ilk belirlemelere göre 1 memur Ölürken, 4 memur yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere götürülürken, araç bir akaryakıt istasyonuna çekildi.

 

BURSA VALİSİ: UZAKTAN KUMANDA İLE PATLATILMIŞ

Bursa Valisi Yakup Canpolat, el yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatıldığını açıkladı.

 

Vali Canpolat yaptığı açıklamada "El yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatıldığı düşünülüyor. 4 yaralımız var, birinin urumu ağır. İki yaralımız taburcu edildi. Diğer arkadaşlarda sorun gözükmüyor. Adalet Bakanımız ve İçişleri Bakanımız birazdan yola çıkıp intikal edecekler." ifadelerini kullandı.

 

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN İLK AÇIKLAMA

Öte yandan saldırı sonrası Bursa'ya doğru yola çıkan İçişleri Bakanı Soylu'dan da ilk açıklama geldi.

Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı:

"Bursa-Mudanya yolunda infaz koruma memurlarının geçişi esnasında bir EYP'nin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 1 infaz koruma memurumuz Şehit oldu. Faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Şehidimize Allah’tan rahmet, yaralı personelimize acil şifalar diliyorum."

 

ADALET BAKANI BOZDAĞ: "BU ALÇAK PUSUYU KURAN HAİNLER EN KISA SÜREDE YAKALANACAK"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan araçta meydana gelen patlamaya ilişkin, "Güvenlik güçlerimiz ve ilgili birimlerimiz gerekli tahkikatları sürdürmektedir. Bu alçak pusuyu kuran hain katiller en kısa sürede yakalanacaktır." ifadelerini kullandı.

 

Bozdağ, sosyal medya hesabından, "Bursa'da infaz koruma memurlarının servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu, infaz koruma memurumuz Cengiz Yiğit şehit olmuş, bazı memurlarımız da yaralanmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." açıklamasında bulundu.

İlk verilere göre olayda uzaktan kumandalı bir el yapımı patlayıcının kullanıldığının değerlendirildiğini aktaran Bozdağ, "Güvenlik güçlerimiz ve ilgili birimlerimiz gerekli tahkikatları sürdürmektedir. Bu alçak pusuyu kuran hain katiller en kısa sürede yakalanacaktır." mesajını paylaştı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum