Ekşi'deki İğrenç Başlığa Öğretmenlerden Dava

Ekşi'deki İğrenç Başlığa Öğretmenlerden Dava
18 Mayıs 2019 - 12:32

Her fırsatta toplumun ahlaki ve insani değerleriyle dalga geçmeyi büyük bir meziyet sanan bir avuç asalak tarafından oluşturulan Ekşi Sözlük’te öğretmenleri rencide edecek başlık ile ilgili tartışmalar ve tepkiler bitmek bilmiyor. Ekşi Sözlük’te bir yazarın “öğretmenlik ile fahişelik arasında bir fark olmaması” başlığıyla açtığı ve kısa süre sonra gelen tepkiler sebebiyle kaldırılan paylaşım adına Eğitim-Bir-Sen, sözlüğe dava açtı. Konu ile ilgili açıklama yapan sendika, açıklamasında”Öğretmenlerimize karşı haddini aşan bu kendini bilmezlerle mahkemede hesaplaşacağız” ifadelerine yer verdi.


Sendikanın resmi sitesinde şu açıklama yapıldı, “Çocuklarımızı ve geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz ne yazık ki son zamanlarda sıklıkla şiddetin, saldırının, hakaretin, iftiraların ve edepsizliğin mağduru olmaktadırlar. Bunun son örneği ise, öğretmenlik mesleğinin ahlaksızca bir mukayeseye konu edilmesidir. İnsanı insan yapan değerlerin ekşitilmesinin, bozulmasının, çöpe atılmasının tavan yaptığı bir sözde internet platformunda öğretmenlik mesleği hakkında sarf edilen ahlaksız ve fütursuz yakıştırmaları, izandan ve edepten yoksun ifadeleri şiddetle kınıyoruz. 


Bu ahlaksızlığı sitede başlık olarak açmak, dumura uğramış bir zihnin, kendini ahlaktan soyutlamış bir benliğin hezeyanından öte bir şey değildir. Bu ahlaksızlığa geçit veren, bu had bilmezi bir platformun sözcüsü yapan site de bu olaydan sorumludur. Bu tür kişilere böylesi bir yetkinin verilmesi bir yetersizlik göstergesidir. Bu nedenle, bu yakışıksız ifadelere yer veren ve bu ahlaksızlığı yapmaktan imtina etmeyen kişi ve kişiler hakkında Eğitim-Bir-Sen olarak davacı olduk. Öğretmenlerimize karşı haddini aşan bu kendini bilmezlerle mahkemede hesaplaşacağız.


Bugün karşı karşıya kaldığımız bu durum, öğretmenin ve öğretmenliğin itibarsızlaştırılmasının bir sonucudur. Mesleğin küçümsendiği, meslek mensuplarının örselendiği, öğretmenin bilgisini ve yeteneğini sınıfa ve öğrencisine aktarma becerisinin dar kalıplara sokularak köreltildiği, toplumsal değerlerin sınav başarısı uğruna görmezden gelindiği bir eğitim sistemi, ne yazık ki, ahlaksızlığı, yüzsüzlüğü ve utanmazlığı meziyet olarak gören toplum kesiminin doğuşuna sebep olmuştur. Bu kesimin ürünleri, her türlü kutsala ve değere saygısızca dil uzatmayı hak olarak görebilmektedir”