Gözünüz Aydın Kuş Kafesten Uçtu

Gözünüz Aydın Kuş Kafesten Uçtu
15 Temmuz 2017 - 21:49

Daha önceden eşinin üzerine dışkı dolu kavanoz boşaltması ve dansözlü doğum günü kutlaması için cezaevinden izinli çıkmasıyla gündeme gelen 11.5 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan Ermeni asıllı yazar Sevan Nişanyan cezaevinden firar ederek yurt dışına çıktı. 

Nişanyan firarını, sosyal medya hesaplarından, "Kuş uçtu. Darısı geride kalan 80 milyonun başına" paylaşımı ile duyurdu.

Kendisine ulaşan gazetecilere  firar ettiğini söyleyen Nişanyan ne zaman ve nasıl firar ettiğiyle ilgili bilgi vermeyeceğini söyledi.

Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Kuş uçtu. Darısı geride kalan seksen milyonun başına" denildi. 

Gazeteci Ali Topuz da, twitter hesabından Sevan Nişanyan'ın açık cezaevinden firar ettiğini ve yurt dışına kaçtığını duyurdu.


28 Şubat ve Fetö mağduru İslami dava tutuklularının kendi anne babalarının cenazesine bile izin verilmediği üstün adalet ülkesi Türkiye'de bu Ermeni zevat hapiste olmasına rağmen özel izinle hapisten çıkıp dansözlü doğum günü partisi düzenlemiş dansöz oynatıp aralarında Hdpli vekillerin de olduğu dostlarıyla gönlünce eğlenmişti. 


Daha önce Agos gazetesine verdiği röportajda cezaevi şartlarının çok iyi olduğunu istediği gibi hareket edebildiği çıkıp gezebildiği, telefonla konuştuğunu izinli olarak rahatça dışarı çıkabildiğini belirten Nişanyan bu aşırı rahatlıktan bile sıkılmış olacak ki rahatlıkla 8 yıl daha kalacağı cezaevinden elini kolunu sallaya sallaya çıkabiliyor ve aynı rahatlıkla yurtdışına çıkabiliyor.

Ne diyelim biz susalım Cem Uzan duygularımıza tercüman olsun


İstiyorsanız sizi 2 yıl öncesine götürelim ve o haberi sizinle bir kez daha hatırlayalım

Sevan Nişanyan özel izinle doğum gününü kutladı: Tarihte ilk olmanın onurunu yaşadım

Şirince'de kaçak inşaat yaptırdığı gerekçesiyle 11 buçuk yıl hapse mahkum edilen yazar Sevan Nişanyan, özel izinle cezaevinden çıkarak doğum gününü kutladı.

Sevdikleriyle bir araya gelen Nişanyan, 'cahil, korkak, cahil' bir kitlenin kontrolünde olduğunu söylediği bürokrasiyle mücadeleyi kazanabileceğine inanmadığını söyledi.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre Nişanyan'ın 60'ıncı yaş partisine katılanlar arasında HDP'li vekiller Sırrı Süreyya Önder, Garo Paylan, yazar Hasan Cemal ve Hayko Bağdat da vardı.


Doğum günü partisine gelen dansözle dans eden Nişanyan, "Zannediyorum tarihte ilk kez Türkiye'de cezaevinde olup da, papyon, kravatla dansöz oynatan bir kişi olmanın onurunu yaşadım" dedi.

Son iki yıldır cezaevinde tutulan Nişanyan, artık bürokrasiyle mücadeleyi kazanmanın mümkün olmadığına inandığını belirtti.

Nişanyan, şunları söyledi: "Türkiye'yi yöneten bürokrasidir, bürokrasi ise en cahil, en korkak ve en yeteneksizin egemen olduğu sistemin adıdır. Korkudan ve beceriksizlikten dolayı her türlü insani duyguyu kaybetmiş olan ve sadece küçük çıkarlarıyla hareket eden insanlardan oluşan bir ağdır. Türkiye'yi yöneten bunlardır. Türkiye'yi yöneten dehşetli cahil, korkak, yaşamdan hiçbir beklentisi olmayan, sizden benden daha fazla korkan; bir takım çapsız ve cahil 3 milyon kişilik ordunun kontrolündedir. Bununla başa çıkmak kolay değildir. Bürokrasiyle mücadeleyi kazanmanın imkanını göremiyorum."


BOZUK SAAT BİLE GÜNDE İKİ KEZ DOĞRUYU GÖSTERİR

Yiğidi öldür ama hakkını yeme demişler gerçi Nişanyan'ın yiğitliği tartışılır ama neyse biz bozuk saat örneğinden hareket edelim en iyisi.


Sizce de Nişanyan şuanki durumumuzu çok güzel açıklamamış mı?

"Türkiye'yi yöneten bürokrasidir, bürokrasi ise en cahil, en korkak ve en yeteneksizin egemen olduğu sistemin adıdır. Korkudan ve beceriksizlikten dolayı her türlü insani duyguyu kaybetmiş olan ve sadece küçük çıkarlarıyla hareket eden insanlardan oluşan bir ağdır. "

Evet gerçekten de bu sözlerin altına imzamı basarım. Ne yazık ki iktidar sahiplerine yaranmak için tüm insani duygularını bir kenara bırakıp (gerçi o duygular kalmış mı pek emin değilim) gaddar bir şekilde cezaevindeki yada dışarıdaki mazlumlara güç gösterisi yapıp güç kuvvet sahiplerine yaltaklananlar ne yazık ki hala önemli mevkilerde.


8 YIL DAHA YATACAKTI

11.5 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan ve 3 yıldır cezaevinde bulunan  Sevan Nişanyan,  Aydın  Yenipazar Cezaevi'nden  Sultanhisar Açık Cezaevi'ne nakledilmişti.

Nişanyan nakille ilgili Agos'a yaptığı açıklamada, açık cezaevinde şartların daha iyi olacağını söyleyerek, "İmkânlar çok daha iyi; dışarıda jandarma beklemiyor, gün içerisinde istediğimiz gibi bahçede dolaşabiliyoruz, hastaneye gitmek zorunda kaldığımızda, büyük güvenlik önlemleri alınmıyor. Ayrıca üç ayda bir izin veriliyor ve gün boyunca istediğimiz zaman telefon edebiliyoruz" demişti.


Agos yazarı Şirince'de inşa ettiği taş binalar mühürlendikten sonra mührü sökerek inşaata devam eden Nişanyan bir ara gündem olmuştu? Hakkında 17 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunuyordu.

Habertürk'den Ümran Avcı'nın edindiği bilgilere göre; Firar ettiğini söyleyen Nişanyan ne zaman ve nasıl firar ettiğiyle ilgili bilgi vermeyeceğini de belirtiyor.

Nişanyan aktarılan bilgilere göre; "3,5 sene yeter diye düşündüm. Dolayısıyla artık biraz nefes almanın zamanının geldiğini düşündüm?"

sevan_nisanyan

"Olay bu. Eh bu durumda Türkiye'nin kendine özgü birtakım koşullarından ya da eksikliklerinden faydalanarak devletimizin kontrolünün dışına çıkmaya karar verdim." diyor.

yazar-sevan-nisanyan-a-hucre-hapsi-2020458

Firar ettikten sonra attığı bu tweetle de sosyal medyanın gündemine oturmuş oldu.


 Sevan Nişanyan @SevanNisanyan

Kuş uçtu. 

Darısı geride kalan seksen milyonun başına.