Halkın % 62'si Memnun Değil

Halkın % 62'si Memnun Değil
12 Nisan 2019 - 14:04

Batman Merkezli Reel Araştırma Ve Danışmalık Şirketinin Batman merkeze bağlı bütün mahallelerde 18 yaş ve üzeri vatandaşlarla yaptığı araştırma sonucuna göre: Son 6 ayda Batman Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden hizmet alan vatandaşların %62’sininhastane hizmetlerinden memnun olmadığı, %38’inin ise hastane hizmetlerinden memnun olduğu sonucu ortaya çıktı.


Araştırma firması yetkilisi Recep Doğmuş: "Vatandaş memnuniyeti, hizmetin sunumunu, hasta ile hizmeti verenlerin etkileşimini, hizmetin varlığını, hizmetin sürekliliğini, hizmeti verenlerin yeterliliği, hastanenin temizliği ve iletişim özelliklerini içeren çok boyutlu bir kavramdır. Bundan dolayı, vatandaş memnuniyeti sağlık hizmetlerinin bir sonucu ve genellikle bakım kalitesinin bir göstergesi olarak kabul edilmektedir


Sağlık hizmetlerine kolayca ulaşmak ve bu hizmetlerden en iyi şekilde faydalanmak bütün vatandaşların en temel haklarından biridir. Söz konusu hastaneden hizmet alan her üç vatandaştan ikisi verilen hizmetlerden memnun kalmıyorsa bu sağlık kuruluşunda büyük bir problemin olduğu ve acilen önlem alınması gerekliliğini ortaya çıkartmaktadır.


Batman İl Sağlık Müdürlüğü’nün gerekli çalışmaları yaparak sorunun kaynağını tespit etmesi ve bu sorunlara karşı önlemlerin alınması konusunda en kısa sürede harekete geçmesi gerekmektedir. Reel Araştırma Ve Danışmalık Şirketi olarak bu konuda bize düşün görev ve sorumluluğu yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz." diyerek araştırmayla ilgili fikirlerini dile getirdi.


Hastane kapasitesinin ve hijyenin yetersiz olması sebebiyle halkın büyük kısmının mevcut hastaneden pek memnun olmadığı bilinmekteydi. Yeni hastanenin bitirilmesi halinde memnuniyetin en az iki kat artacağı düşünülmektedir.