Hdp Yürüyüşünde Gözaltına Alınan 26 Kişi Serbest Bırakıldı

Hdp bileşenleri tarafından gerçekleştirilen Ulusal Birlik Yürüyüsünde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

Hdp Yürüyüşünde Gözaltına Alınan 26 Kişi Serbest Bırakıldı
02 Şubat 2021 - 12:22

Hdp ve bağlı bileşenler tarafından düzenlenen Ulusal birlik yürüyüşü sırsasında gözaltına alınanlardan 26 kişi serbest bırakıldı. 

Batman Atatürk parkında yapılmak istenen basın açıklamasına izin verilmeyince yürüyüş yapmak isteyen Hdpliler 29 Ocak’ta gözaltına alınmıştı.
Ulusal birlik  yürüyüşüne polisin müdahalesi sonrası gözaltında alınan 6’sı çocuk 23 kişi Batman Adliyesi’ne çıkarıldı. Gözaltına alınan 3 kişi daha önce serbest bırakılmıştı. Adliyeye getirilen 6 çocuktan 2’si savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 4 çocuktan üçü adli kontrol tedbiri kapsamında serbest bırakılmaları ve biri ise tutuklanması istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkemeye sevk edilenlerin tümü adli kontrol tedbiriyle salıverildi.

Daha sonra adliyeye sevk edilen 17 kişi savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarıldı. Savcılık 17 kişiden Diyar Acar hakkında tutuklama diğerleri hakkında ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmalarını talep etti. Mahkeme savcının ‘Adli kontrol’ talebini reddederek 16 kişiyi serbest bıraktı. Savcının tutuklama talep ettiği Acar da serbest bırakıldı.

Gözaltındaki isimleri aileleri ile HDP milletvekilleri Feleknas Uca, Necdet İpekyüz, Hüseyin Kaçmaz’ın da aralarında olduğu partililer ve TJA aktivistlerinin adliye önündeki bekleyişi gün boyunca sürdü.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum