İdlib'de pazar yerine hava saldırısı: 11 ölü, 13 yaralı

İdlib'de pazar yerine hava saldırısı: 11 ölü, 13 yaralı
29 Ocak 2018 - 15:10

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini, yaralıların çevre hastanelere kaldırıldığını söyledi.

Saldırıda, pazar yerindeki bazı araçlar da zarar gördü.

İdlib gerginliği azaltma bölgesi, son 1,5 aydan beri yoğun hava saldırılarına hedef oluyor.

Suriye'nin kuzeyinde ve Türkiye sınırındaki İdlib ili, 4-5 Mayıs 2017 tarihli Astana toplantısında "gerginliği azaltma bölgesi" ilan edilmişti. Askeri muhalif ve rejim karşıtı silahlı grupların kontrolündeki bölge, halen Esed rejimi ve zaman zaman Rusya’nın saldırılarına maruz kalıyor.

Serakib'te de hastaneye hava saldırısı düzenlendi

Suriye'de İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki Serakib ilçesinde bir hastanenin giriş bölümüne düzenlenen hava saldırısında 1 kişi öldü, aralarında gazetecilerin bulunduğu 3 kişi yaralandı.

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, "Serakib ilçesindeki İhsan Hastanesinin giriş bölümüne yönelik hava saldırısında hastanede tedavi gören bir sivil hayatını kaybetti, 3 sivil de yaralandı." dedi.

Yusuf, pazar yerine yapılan başka bir saldırıda yaralanarak hastaneye kaldırılanlar hakkında bilgi almaya çalışan hastanedeki iki gazetecinin saldırıda yaralandığını söyledi.

Saldırı sonrası hastane hizmet dışı kalırken, yaralılar İdlib'deki farklı hastanelere yönlendirildi.

Sivil savunma ekipleri arama-kurtarma çalışmalarını sona erdirdi.

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi, son 1,5 aydan bu yana yoğun hava saldırılarına maruz kalıyor.

Suriye'nin kuzeyinde ve Türkiye sınırındaki İdlib ili, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında "gerginliği azaltma bölgesi" ilan edilmişti. Askeri muhalif ve rejim karşıtı silahlı grupların kontrolündeki bölge, halen Esed rejimi ve zaman zaman Rusya’nın saldırılarına maruz kalıyor.