imPARAtor Yata Yata 20 Trilyon Alacak. Haram Olsun

imPARAtor Yata Yata 20 Trilyon Alacak. Haram Olsun
27 Temmuz 2017 - 14:17

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in, Türkiye Milli Takımındaki görevi sona. İlk gün ajanslara terim istifa etti- Tff ile Terim karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı şeklinde yansıyan haberlerin doğru olmadığı Terim'in bizzat üst kademeden gelen direktifle görevinin sonlandırıldığı anlaşıldı.


Daha önce olur olmaz yerdeki tüm açıklamalarında konuyu vatan millet sevgisine bağlayan ne derece vatanına milletine bağlı olduğunu anlatan son dönemde hep 15 Temmuz duyarlılığını anlatan açıklamalar yapan Terim'in gerçek İmPARAtorluğu ortaya çıktı 


Fatih Terim'in geçerli sözleşmesine göre; Terim istifa etseydi TFF'ye 1 milyon 450 bin Euro, TFF sözleşmeyi sonlandırsaydı, bu kez TFF, Terim'e yıl başına 3.5 milyon Euro ödeyecek.

15 Kasım 2013 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu ile Fatih Terim arasında 5+2 yıllık bir sözleşme yapılmıştı. 15 Kasım 2018'e kadar Terim'in sözleşmesi devam edecek sonrasında da 2 yıllık opsiyon devreye girecekti. Terim bu süre içerisinde sözleşmeyi tek taraflı feshederse 1 milyon 450 bin Euro'yu TFF'ye tazminat olarak ödeyecekti.


FATİH TERİM AYDA 1 TRİLYON MAAŞ ALIYORDU

Ancak TFF'nin Terim'i görevden almasının maliyeti ise çok farklı rakamlar üzerinde kurulmuştu:

Terim'in yıllık ücreti 3.5 milyon Euro? Fatih Terim'in sözleşmesinin bitmesine bu aydan itibaren kalan süre ise 16 ay?  Terim bu süre içerisinde Milli Takım'daki görevinden alındığı için toplam 16 aylık parasını her ay 291 bin Euro olarak almaya devam edecekti. Bu rakam toplamda yaklaşık olarak 4.7 milyon Euro'ya tekabül ediyor. 


YETİMİN GARİBANIN PARASINI KORUYUN

Ülkenin büyük kısmının yoksulluk sınırında olduğu insanların günlük 30 - 40 TL yevmiye için onlarca saat çalıştığı, en ağır işlerde bile çalıştırılan asgari ücretlinin ay sonunda sadece 1400 Tl aldığı ülkemizde garibanların, fakirlerin üç kuruşluk kazançlarından toplanan vergilerin böyle çarçur edilmesi ne derece doğru?


Ülkeyi sevdiğini söyleyen zat hiç çalışmadan alacağı 20 trilyon parayı rahat bir şekilde yiyebilecek mi?