İngiltere Karantinadan Normalleşmeye Geçti

İngiltere’de cadde ve sokaklar hareketlendi. 6 Ocak’tan bu yana kapalı olan berberler, kişisel bakım merkezleri, mağazalar kapılarını müşteriye ilk kez bugün açtı

İngiltere Karantinadan Normalleşmeye Geçti
13 Nisan 2021 - 09:36

İngiltere’de cadde ve sokaklar hareketlendi. 6 Ocak’tan bu yana kapalı olan berberler, kişisel bakım merkezleri, mağazalar kapılarını müşteriye ilk kez bugün açtı.

Ücretli izindeki çalışanlar işbaşı yaptı.

Karantina yüzünden kapanan işyerlerinin çalışanları bugüne dek raporlu sayılarak, ücretleri maliye bakanlığının ‘iş koruma programı’ doğrultusunda devlet tarafından karşılanıyordu.

Hükümetin karantinadan dört aşamalı gevşeme planının ilk adımı 29 Mart’ta atılmış, ikinci adım için randevu 12 Nisan’a verilmişti.

Başbakan Boris Johnson, halkı temkinli ve sorumlu olmaya çağırdı. ‘Hızlı açılmayın’ uyarıları devam ederken özellikle berber ve bayan kuaförlerinde yer bulma sıkıntısı baş gösterdi.

Nisan’ın 12’si olmasına rağmen İngiltere genelinde hava hala soğuk. Soğuğa rağmen bugün açılmasına izin verilen pub ve restoranların açık hava bölümlerinde üst üste rezervasyon yapıldığı haberleri geliyor.

Kapalı mekanlarda buluşmak hala kısıtlı

Yer yer kar serpiştiren kentlerde mekanların teras ve bahçe bölümlerinde yer bulunamadığı, günün haberleri arasında.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum