'İngiltere son 85 yılın en büyük krizini yaşıyor!'

Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan Markle'ın, Amerikalı ünlü televizyon sunucusu Oprah Winfrey'e verdikleri röportaj Pazartesi akşamı da İngiltere'de ITV Televizyonu'nda yayımlandı. İngiliz gazeteleri yaklaşık 2 saat süren röportaja sayfalarında geniş yer verdi. Daily Mirror, Son 85 yılın en büyük kraliyet krizi manşetini attı.

'İngiltere son 85 yılın en büyük krizini yaşıyor!'
10 Mart 2021 - 08:52

Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan Markle'ın, Amerikalı ünlü televizyon sunucusu Oprah Winfrey'e verdikleri röportaj Pazartesi akşamı da İngiltere'de ITV Televizyonu'nda yayımlandı. İngiliz gazeteleri yaklaşık 2 saat süren röportaja sayfalarında geniş yer verdi. İngiliz basını özellikle de "ırkçılık" iddiası üzerinden yaşanan tartışmaları aktardı.

İngiltere'de tabloid ve günlük gazetelerin tamamının manşetlerinde, röportaj ekseninde genişleyen tartışmalar var.

Daily Mirror gazetesi, "Son 85 yılın en büyük Kraliyet krizi" başlığı ile gelişmeleri okurlarına duyuruyor. Sekizinci Edward, 1936 yılında tahttan feragat ederek, yerini Kraliçe Elizabeth'in babasına bırakmasıyla yaşanan kriz sonucu taht sırası Elizabeth ve ailesine geçmişti.

I gazetesinin manşetinde de "Saray ırkçılık suçlamalarıyla krizde" başlığını taşıyor.

Daily Mail gazetesi, "Ne yaptılar!" başlığı ile, röportajın "zehirli suçlamalar" içerdiğini, Kraliyet Ailesi'ne karşı "yakıcı bir ırkçılık iddiasının" dile getirildiğini ve Kraliçe 2. Elizabeth'in acil durum nedeniyle Buckingham Sarayı'nda kriz görüşmeleri yaptığını okurlarına duyuruyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum