Kerkük'e Fransız Kürdistani Partiler Kongo'da Siyaset Yapacak

Kerkük'e Fransız Kürdistani Partiler Kongo'da Siyaset Yapacak
24 Ekim 2017 - 16:49

Kuzey Kürdistanlı (Türkiyeli) Kürt partileri müthiş bir siyasi hamle başlatıyor. Kerkük'ün işgal edilmesi, Mahmur ve Şangal'in saldırı altında olması ve Habur Sınır Kapısı'na gözleri önünde Silopi tarafından el konulma planlarına Fransız kalan Kürt partileri harika biri siyasi taktik geliştirdi.



Söz konusu Kürt partileri Demokratik Kongo Cumhuriyeti'de siyaset yapmak için harekete geçti. Böylece Türk hükümetini küstürmeyecekler; tutuklanma, tartaklanma, mahkeme tecrübesi yaşamayacaklar.


"Hani siz ulusalcıydınız? Hani Barzani'yi seviyordunuz? Bağımsızlık projesi lideri Barzani sokaklara inin dediği halde hiç bir şey yapmadınız? Hani PKK 'Kürt devletine karşı olduğu için' PKK ile alakalı partilerle birlikte hareket etmiyordunuz? Bugün değilse ne zaman?" şeklinde soruların sorulması üzerine  "Canım biz Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeydik, Fransız kalmıştık" diyecekler.

NEDEN KONGO?

Söz konusu Kürt partilerin Kerkük, Mahmur, Şengal ve tüm Güney Kürdistan'a, Başkan Barzani'nin çağrılarına yerinden Fransız kalabilecekler. Çünkü burada asimile olan Kongo halkı Fransızca konuşuyor. Dolayısı ile bu doğal ve tarihi tecrübeden faydalanacaklar.

Zaten bu gidişatla Kürdistan halkı onları kovalayacaktı. Ancak bir manevra ile "kendi düşen alamaz" edasıyla bunu bir kazanıma çevirdiler.

KİMSE HESAP SORAMAYACAK

Söz konusu parti yöneticilerinden bazıları, bir şeyler yapmak isteyen, milyonları etkileyerek Kürdistan'ı şahlandıracak olan etkileyici ve umut veren kadroları "Biz daha iyi biliriz, siz anlamazsınız!" diyerek hep devre dışı bırakmış, entrikalarla yollarını kesmişti. Bu hamle ile dikkatler Afrika Kongo'suna yoğunlaşacak, gündem değişecek, hesap sorulmayacak. Ayrıca yolları kesilen gençler "Vay be! Hayatta böyle bir siyasi manevra aklımdan bile geçmezdi, büyüksünüz abiler!" diyerek hak verecekler. 

KÜRTLER NE DİYECEK?

Ah şu iyi niyetli ve duygusal Kürtler! Çaresizlikten ve alternatifsizlikten kendi siyasi partilerini eleştiremeyen garip, yetim, sahipsiz Kürt halkı!

Kürt halkının bir kesiminin her zaman ki gibi "Kongo'ya gitmekle harika bir siyaset yapıyorlar. Bu gidişleri ile dünya gündemine taşınacaklar". demesi bekleniyor.


Başka bir Kürt kesiminin de "Şöyle derken, böyle demek istediler; Böyle yaparken, şöyle yapmak istediler" şeklinde olumlayacak. Ki Kürtler bu konuda dünyanın en başarılı halkıdır.

Bazı Kürt kesimleri de "Oh be! Çok şükür kurtulduk onlardan" şeklinde rahat bir iç çekecek. Kendi parti yönetimlerinden muzdarip Kürtlere böyle rahat iç çekme bugüne kadar hiç nasip olmadı. Bu bağlada bu bir ilk olacak.

(Zernews)