KONGREMİZ HAYIRLI OLSUN

KONGREMİZ HAYIRLI OLSUN
18 Ocak 2018 - 12:53

Hür Dava Partisi İstanbul 2.olağan kongresi genel başkanımız sayın Zekeriya Yapıcıoğlu’nun da katılımı ile Hidayet Türkoğlu spor kompleksinde muhteşem bir törenle yapıldı.



Davetimize icabet eden siyasi parti teşkilatlarına, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, basın yayın kuruluşlarına, Yabancı ülke misyon şeflerine, Parti üye ve gönüllülerimize, Kongremize araç tahsis eden ilçelerimizin belediye başkanlarına Teşekkür ederiz. 


Mevcut il başkanımız sayın Erdal Elibüyük beyin güven tazeleyerek seçildiği kongrenin ülkemize, Milletimize, Partimize, Teşkilatlarımıza Hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum. 


Siyasetin çetrefilli ve kaygan zemininden Dürüst adalet gerçek siyaset anlayışını düstur ederek yola çıkan, partimizin her kademesinde hizmet eden dava adamlarına Rabbimden yardımlar dileyip hak dava üzere ayaklarını sabit kılmasını temenni ediyorum.


Kongrelerin bir heyecan, bir yenilenme, bir yol haritası olduğu gerçeğini de göz ardı etmeden genel başkanımızın dikkat çektiği bazı başlıkları buraya aktaralım.


Malumunuz bir aksilik olmaz erkene alınmazsa 2019 kasım ayında Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gideceğiz Daha seçimlere 2 yıla yakın bir süre varken iktidar partisi ve MHP'nin ittifak çabaları konuşulmaya başlandı. 


Sayın genel başkanımızın da dediği gibi kendileri dışındaki tüm siyasi parti ve düşünceleri gayri millilikle itham edenlerin bu yöndeki çabaları eylem ve fiilleri gayri milli bir tutum gibi duruyor. Çünkü kutuplaştırmanın ve ayrıştırmanın mimarlığını üstlenmişler.


İkinci ve önemli husus genel başkanımızın ak partinin adaletten uzak politikalarını gür bir şekilde ilk defa eleştirip hesap sormaya başlamasıdır. Bu da takdire şayandır. Hele ki Ak parti ve MHP'nin milli ittifakını kastettiği eğer milli ittifakınız, mutabakatınız bir ırkı, bir milliyeti temsil ediyorsa kusura bakmayın sözleri ayakta alkışlanması gereken hakikatlerdendi. 


Yusufilerin fetö kumpası sonucu içerde olmalarını nasıl anlatacaksınız deyip Hükümetin çelişkilerini madde madde sıralaması ve hesap sormamız gerektiği çıkışı tabiri caizse ayakta alkışlanacak cinstendi. Ve bu kongrede başkanımızın neredeyse tüm konuşmasını siyasi iktidarın zulüm adaletsizlik ve tutarsız politikalarını yerden yere vurmak suretiyle eleştirmesi azımsanamayacak kadar büyük bir liderin bir haraketin bir camianın ve bir milletin kazanımlarına öncülük edecek siyasi haraketin alana inmesinin işaretidir 


Bu vesile ile Rabbim utandırmasın yar ve yardımcımız olsun. Ekonomiden sağlığa Hukuktan eğitime Madde madde hükümetin eksiklerini sıralamak suretiyle hem tabanımıza hem de içimizden olup farklı siyasi partilere çalışanlara açık bir şekilde yol haritasını gösterdi. Ve bizim Ak partinin arka bahçesi olduğumuzu iddia edenlere ağızlarının payını verdi 


Birilerinin bizi Akp'nin arka bahçesi olarak görmesi mevcut hakikatleri değiştirmez. Hükümetin yanlışlarını eleştirecek kadar cesur, doğrularını takdir edecek kadar adil kadrolardan oluşan Hüda PAR kimsenin arka bahçesi olmadığı gibi ön bahçesi de değildir.


Yeni sloganımızın Önce insan Öncelik adalet temalı olması yeni bir sürecin yeni bir heyecanın Ve yeni bir siyasi yol haritası olması hasebiyle başarı Allah’ın izni ile kaçınılmazdır. 


Bu saatten sonra hiçbir üyemizin hiçbir gönüllümüzün yese (ümitsizliğe) kapılmadan canhıraş bir şekilde gecesini gündüzüne katmak suretiyle davamızı daha çok insana ulaştırmak için çalışıp çabalaması lazım. 


Genel başkanımız kongre vesilesi ile yeni sürecin yol haritasını sunduğu gibi gönüllere girmenin davamızı anlatmanın sırrını da verdi Bu süreçten sonra hiçbir kardeşimizin zihninde şüpheye yer olmamalı ittifak, koalisyon, baraj sıkıntısı, bu daha iyidir gibi şeylerle harcayacak zamanı olmamalı ve hedef kitlemize davamızı, partimizi nasıl anlatıp gönüllere nasıl girerizin heyacanı içine girmemiz lazım. 


Bu süreçte göbeğimizi bizim keseceğimiz belli oldu Onun için kimsenin şikayet etme eleştirme gibi bir hakkı kalmadı. Göbeğimizi biz keseceksek omuz omuza beraberce çalışacağız


Üzerimize gelecek olan olası siyasi baskıları bertaraf edebilmemiz ve siyaset sahnesinde halkımızın temsilcisi olarak yürüyebilmemiz için herkesten çok birbirimize değer verip eksikliklerimizi kardeşlik hukuku içerisinde giderip yola revan olmamız lazım. 


Bu vesile ile yine kongremizin hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum Seferimiz kutlu olsun Zaferimiz mübarek olsun Kardeşliğimiz baki olsun Temelimiz önce insan sonra adalet olsun Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

SELAM VE DUA İLE