Mehmet Boynukalın: Ayasofya'nın baş imamı kimdir? Neden tartışmaların odağında?

24 Temmuz 2020'de yeniden cami statüsü alan Ayasofya'nın baş imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yaptığı paylaşım ve buna iktidar partili bir vekil dahil gelen tepkiler sebebiyle tartışmalara yol açtı.

Mehmet Boynukalın: Ayasofya'nın baş imamı kimdir? Neden tartışmaların odağında?
17 Mart 2021 - 07:51 - Güncelleme: 18 Mart 2021 - 11:01

24 Temmuz 2020'de Müslümanlar için ibadete açılan ve yeniden cami statüsü alan Ayasofya'nın baş imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yaptığı paylaşım ve buna iktidar partili bir vekilden de gelen tepki sebebiyle tartışmalara yol açtı.

8 Mart'ta sosyal medya hesabından "Sürekli 'kadın cinayetleri' vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır" paylaşımı yapan Boynukalın, "kadın veya erkek diye ayrım yapmadan masum bir insanı öldürenin cezası kısas yani ölüm olmalıdır; Kur'an'ın hükmü budur" ifadelerini de paylaştı.

https://twitter.com/M\_Boynukalin/status/1368798179957833728?s=20

Boynukalın, paylaşımlarına ertesi gün de devam etti ve İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına da değindi:

"İstanbul sözleşmesinden sonra bir kesimin ifadesiyle "kadın cinayetleri" katbekat arttıysa bunun üzerine düşünmek gerekir. Demek ki dışarıdan alınan kanunlar bizim toplumumuzun bünyesine uymuyor… Bugün maalesef timsah gözyaşı dökülerek kadın ve "kadın cinayeti" kavramları istismar ediliyor. Bu konu bahane edilerek aile düzenimiz yok edilmek isteniyor. Erkek ve kadın birbirine düşman haline getirilerek evlilik kötüleniyor."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum