Mehmet Müezzinoğlu Batman'ı Ziyaret Etti

Mehmet Müezzinoğlu Batman'ı Ziyaret Etti
17 Haziran 2017 - 12:10


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak, "Bursa'dan Batman'a Gönül Köprüsü" iftar programına katılmak üzere Batman'a geldi.
 


Müezzinoğlu, Eski Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri eşlik ettiler.
 
 Mehmet müezzinoğlu ve beraberindekileri, Batman havalimanında, Vali Ahmet Deniz, Milletvekili Ataullah Hamidi, Belediye Başkan velili Ertuğ Şevket Aksoy, kamu kurum yöneticileri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş karşıladı.
 


"SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI"
 
kristal parkta Batmanlı STK temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıdan önce gazetecilere yaptığı açıklamada batının büyük illeri ile Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illerimiz arasında gönül köprüsü projesini başlattıkların belirten Bakan Müezzinoğiu, "Bu gönül köprüsü projemiz; kardeşlik değerleri, birbirimizi tanıma ve anlama, sorunları sıkıntıları paylaşarak azaltma, geleceğe daha umut ve güvenle bakabilme anlamında çok önemli dönüşümlerini aldık. Geçtiğimiz yıl da yine Ramazan ayında bu çerçevede Batman'da bir program düzenlemiştik. Büyükşehir belediyemiz, Batman ve Batman ilçelerine değişik vesilelerle bu kardeşlik projesi çerçevesinde birlikte oldular. Batmanlı kardeşlerimizi Bursa'da misafir etiler. Bu çerçevede bu yıl yine Batman'dayız. Geniş bir ekiple Bursa'dan Milletvekillerimizle birlikte Batman'a geldik. Bölgenin milletvekili eski Bakanımız Cevdet Yılmaz kardeşimizle beraberiz. Batman'da etkinliğimizin gönül köprüsü projemizin çalışmalarını yürüteceğiz.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak son bir buçuk ayda başlattığımız iş kazalarında ve meslek hastalıklarını sıfıra indirmek için gerekli çalışmaları başattık. Bu sorun en önemli önceliğimizdir. İnşallah Batmanımızın, Güneydoğu Anadolu Bölgemizin ve ülkemizin geleceği bu kardeşlik duygularının güçlenmesiyle, çok daha güçlü ve bereketli olacaktır" diye konuştu.
 
Daha sonra İş Sağlığı Uzmanları ve İş Yeri Temsilcileri ile bir araya gelen Müezzinoğlu, iş sağlığı ve güvenliği anlamında yürütecekleri çalışmalar ele alındı.
 
Toplantıların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu Vali Deniz ile birlikte aile ziyaretlerinden bulunarak, ailelerin sorun ve taleplerini dinledi.