Olaylı Maç Petrolsporun 1-2

Olaylı Maç Petrolsporun 1-2
31 Ağustos 2017 - 09:20

Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda Siirt İl Özel İdaresi-Batman Petrolspor maçında çıkan kavgada 7 kişi yaralandı. 


Siirt Atatürk Stadı'nda Siirt İl Özel İdaresi ile Batman Petrolspor arasında oynana maçı Batman Valisi Ahmet Deniz, Siirt Valisi Ali Fuat Atik,  3.Komanda Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, her iki kulübün yöneticileri ve taraftarlar izledi.

Batman'dan minibüslerle gelen 200 civarı taraftar maç boyunca Petrolspor'a destek verdi.


MAÇIN İLK YARISINDA OLAYLAR ÇIKTI 

Siirtspor, karşılaşmanın 6. dakikasında Sinan Demir'in attığı golle rakibine 1-0 üstünlük sağladı. İlk yarıda 2 dakika uzatma verildiği sırada bazı Siirt taraftarlarının kışkırtmasıyla olaylar başladı. 

Taraftarların sözlü sataşmanın ardından karşılıklı taş, pet şişe ve koltuk atmaya başladı. Çıkan kavgada 7 kişi yaralandı. 


EMNİYET MÜDÜR VEKİLİ KIZILAY DA YARALANDI 

Karşılaşmanın sağlıklı bir şekilde tamamlanması için Siirt Emniyet Müdürlüğünce önlemler alınırken çıkan kavgada Siirt Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay da yaralandı. Başına isabet eden bir cisim ile yaralanan Saruhan Kızılay'ın, yaralı haliyle olayları yatıştırmaya çalışması dikkati çekti. Emniyet Müdür Vekili Kızılay, 112 Acil Servis ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından tekrar güvenlik güçlerinin başına geçti. 


BATMAN VALİSİ VE SİİRT BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ TARAFTARI SAKİNLEŞTİRDİ

Siirt ve Batman ekipleri arasındaki karşılaşmayı protokol tribününden izleyen Batman valisi Ahmet Deniz ve Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, çıkan kavganın ardından sahaya indi ve  taraftarlarla görüşüp onları sakinleştirerek olayların daha fazla büyümemesi için büyük gayret gösterdiler. 

7 kişinin yaralandığı maçta olaylara karıştıkları gerekçesiyle 5 taraftar gözaltına alındı.



PETROLSPOR MAÇI KAZANIP 3.TURA YÜKSELDİ
İlk yarıyı 1-0 yenik kapatan Batman Petrolspor maçın ikinci yarısında istediğini elde etti.
Maçın ikinci yarısında rakip kale önünde üst üste pozisyonlara giren Petrolspor aradığı gole Batman plakasında ulaştı 72. dakikada Reha Kurt'un golüyle beraberliği yakalayan temsilcimiz 3 dakika sonra 75'te Samed Kartal'ın golüyle 2-1 öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Petrolspor maçı 2-1 kazanıp tur atladı