Paşinyan erken parlamento seçimini kazandı

Son dakika haberine göre Ermenistan'da yapılan parlamento seçimlerinde Başbakan Nikol Paşinyan'ın partisi resmi olmayan ilk sonuçlara göre oyların yüzde 53,92'sini alarak kazandı. Paşinyan, hala sayımı devam eden oylarda muhalefete fark atınca kameralar karşısına geçerek Ermeni halkına teşekkür konuşması yaptı.

Paşinyan erken parlamento seçimini kazandı
21 Haziran 2021 - 08:38

Dağlık Karabağ'daki savaşın kaybedilmesinden sonra sokak protestoları ve ordunun Paşinyan hükümetine karşı darbe girişiminde bulunmasının ardından Ermenistan'da erken parlamento seçimlerinin yapılmasına karar verilmişti. Dün, sabah saatlerinde Ermenistan'da başlayan oy verme işlemi akşam saatlerine kadar devam etti. Seçimlerde toplam 21 siyasi parti ve 4 seçim bloğu parlamentoda çoğunluğu elde edebilmek için yarıştı. Yaklaşık 2 buçuk milyon kişinin oy kullanma hakkı bulunan Ermenistan'da halkın yüzde 49,4'e tekabül eden toplam 1 milyon 281 bin 174 kişi sandığa gitti.

Siyasi partiler için yüzde 5 ve siyasi parti ittifakları için yüzde 7 seçim barajının bulunduğu ülkede geçtiğimiz 2018 yılında "Renkli Devrim"den sonra yapılan seçimleri Nikol Paşinyan'ın, "Benim Adımım" bloku yüzde 70 oy alarak kazanmıştı. Bu seçimlerde Paşinyan bloğu dağıtarak lideri olduğu Sivil Sözleşme Partisi ile seçimlere katılırken Paşinyan'ın en güçlü rakibi "Ermenistan İttifakı" bloğunun adayı olan Rober Koçaryan oldu. Ermenistan'ın eski cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ise "Onurum Var" ittifakının ortak adayı olarak seçimlerde boy gösterdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum