Patlamada Hayatını Kaybedenler Defnedildi

Patlamada Hayatını Kaybedenler Defnedildi
15 Eylül 2019 - 09:53

Geçtiğimiz gün Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yola tuzaklanan bombanın infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden 7 kişiden 2’sinin Batman’ın Sason ilçesinden oldukları belirlendi.

Hayatını kaybeden Batmanlı iki kişi için Batman Valiliği tören düzenledi. Törene İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy da katıldı. Hayatını kaybedenlerin aileleri, cenaze töreninde Kürtçe ağıtlar yaktı. Aileleri, askeri personeller ile il yöneticileri teselli etti.


Diyarbakır-Kulp ilçesi kırsalında odun toplamaya giden köylü vatandaşların bulunduğu araca el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 7 kişiden 2’si için Batman’da cenaze töreni düzenlendi. Aslen Batman-Sasonlu olan 6 çocuk babası 43 yaşındaki İhsan Çelikbilek ve 17 yaşındaki Mehmet Bozyel, bombalı saldırıda hayatını kaybetti. İki kişi için dün öğle saatlerinde Batman Valiliği bahçesinde tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Vali Hulusi Şahin, il yöneticileri ve ölenlerin aileleri katıldı. Aileler Kürtçe ağıtlarla gözyaşı döktü. Düzenlenen asker törenin ardından hayatını kaybedenler defnedildi.