Pêşmergeler Tc İran Irak Destekli Terörist Ordusunu Habur'da Bozguna Uğrattı

Pêşmergeler Tc İran Irak Destekli Terörist Ordusunu Habur'da Bozguna Uğrattı
19 Ekim 2017 - 17:10

Gulan Peşmerge Güçleri Genel Komutanı Mesrur Barzani yaptığı açıklamada Habur Sınır Kapısı'nı kontrol etmek için ilerleyen Irak ordusunun bozguna uğratıldığını açıkladı.



Uzun süredir Tc tarafının dillendirdiği Habur sınır kapısının kapatılması veya altenatif kapı arayışı sonuç vermeyince Habur Sınır kapısı -  Halil İbrahim sınır kapısının kontrolünü eline almak için Türkiye -Irak - İran ortak anlaşmasıyla hareket geçen büyük bir çete ordusu Mesud Barzani'nin oğlu Mesrur Barzani'nin komuta ettiği Gulan pêşmerge birliği tarafından bozguna uğratıldı. Terör çeteleri geri çekilmek zorunda kaldı.


Irak ordusu ve Haşdi Şabi, bugün Musul ve Talfer üzerinden Habur Sınır Kapısı'na yöneldi (Halil İbrahim)  sınır kapısını İran ve Türkiye'nin desteği ile ele geçirmek için ilerledi. Söz konusu birliklere 60 Hammer, ABD'nin gelişmiş Abrams tankaları ve ağır silahlar eşlik ediyordu.


Başkan Mesut Barzani'nin oğlu Mesrur Barzani'nin komuta ettiği Gulan Peşmerge Birlikleri, Rabia'nın girişinde Mahmudiye'de işgalci Haşdi Şabi, Irak ve İran ordusu ile savaştı.


5 Hammer zırhlı savaş aracı imha edildi, Irak ordusundan onlarca ölü ve yaralı var. Araçlarını geride bırakan Irak-İran güçleri geri çekilerek Rojava sınırına sığındı.


Bu büyük Irak ordusunun Türkiye-Kürdistan Bölgesi arasındaki sınır kapısına ulaşması engellendi.  

GULAN PÊŞMERGE BİRLİKLERİ İSMİ NEREDEN GELİYOT?
Gulan Peşmerge Birlikleri; adını Gulan (Mayıs) Devri'minden alır. Dünya Güçleri 1975'te anlaşarak Kürdistan'ın otonomi kazanımlarını elinden aldı, Kürt katliamı başlattı. Türkiye, İran, Irak, Suriye, Kürdistan Peşmergeleri'ne karşı bugünki gibi birleşmiş, ABD'de Kürtlere arkasını dönmüştü. Kuzey Kürdistan'lı (Türkiye) Kürtler silahlanarak sınırı geçti, Mayıs ayında Irak ordusunu bozguna uğrattı. Peşmerge birliğine verilen "Gulan" ismi buradan gelir.