Son dakika… İsrail'de erken seçim kararı alındı

İsrail Meclis Başkanı Yariv Levin, yaptığı açıklamada 2021 bütçesine ilişkin yaşanan görüş ayrılığının ardından parlamentonun feshedilmesiyle erken seçime gitme yönünde karar alındığını bildirdi. AYRINTILAR GELİYOR…

Son dakika… İsrail'de erken seçim kararı alındı
23 Aralık 2020 - 14:24

İsrail Meclis Başkanı Yariv Levin, yaptığı açıklamada yıllık bütçe konusunda yaşanan görüş ayrılığının ardından parlamentonun feshedilmesiyle erken seçime gitme yönünde karar alındığını bildirdi.

Bu, ülkede son 2 yıl içerisinde düzenlenecek 4 üncü parlamento seçimi olarak öne çıkıyor.

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, seçimin 23 Mart 2021 tarihinde yapılması bekleniyor.

"BAŞKA BİR SEÇİM YAPMAYA HAZIRLAR"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 2 Aralık tarihinde gerçekleştirdiği basın toplantısında muhalefetin İsrail parlamentosu Knesset'i feshetme önerisiyle birlikte "Mavi-Beyaz" partisinin oylamasını eleştirerek Mavi ve Beyaz Hareketi'nin lideri ve Savunma Bakanı Benny Gantz'ı seçimlerin yolunu kesmeye çağırmıştı.

Netanyahu, "Maalesef Benny Gantz, sorunları olmadığı için muhalif Yeş Atid-Telem Partisi Başkanı Yair Lapid ve Yamina (Sağ) Partisi lideri Naftali Bennett'in arkasında. Sorumlulukları yok, bu yüzden başka bir seçim yapmaya hazırlar. İsrail halkı sorumluluk istiyor, birlik ve kendileri için çalışan bir hükümet istiyor" şeklinde konuşmuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum