Son Dakika: Rusya-Ukrayna savaşında son durum! Çatışmalar giderek şiddetleniyor

Son dakika gelişmelerinin yaşandığı Rusya-Ukrayna savaşında çatışmalar giderek artıyor. Rus birliklerin başkent Kiev'e ilerleyişi sürerken, Harkov ve Mariupol'da da çatışmalar ve bombardımanlar sürüyor. Öte yandan Ukrayna'dan yapılan bir açıklamada, Rusya'nın kıyılardaki kontrolü sağladığı ve Azak Denizi'yle olan bağlantının tamamen kaybedildiği belirtildi. Ayrıca Putin'in, Ukrayna'dan istediği 5 talep de ortaya çıktı. İşte sıcak bölgede yaşanan son gelişmeler.

Son Dakika: Rusya-Ukrayna savaşında son durum! Çatışmalar giderek şiddetleniyor
19 Mart 2022 - 10:18

Son dakika haberi: Rusya-Ukrayna savaşında 24'üncü güne girildi. Rus birliklerin başkent Kiev'e ilerleyişi sürerken, Harkov ve Mariupol'da da çatışmalar sürüyor. Öte yandan Rus birlikler dün Lviv'de de bir bölgeye bomba saldırısı düzenlerken, önceki gün de Odessa'ya çıkarma yapıldı. Ukrayna'dan yapılan bir açıklamada ise, Azak Denizi'ndeki tüm kontrolün Ruslara geçtiği bildirildi. Ayrıca önceki gün yapılan Erdoğan -Putin görüşmesinin detayları ortaya çıktı ve Putin'in Ukrayna'dan 5 talebi olduğu öğrenildi...

İşte Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler...

 

08.55

PENTAGON: RUSYA'NIN İLERLEYİŞİ DURMA NOKTASINA GELDİ

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) üst düzey bir yetkili, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin 23'üncü gününde (dün), Rusların Ukrayna'daki ilerleyişinin durma noktasına geldiğini açıkladı. Rusya-Ukrayna savaşı hakkında gazetecilere yazılı bilgilendirmede bulunan üst düzey Pentagon yetkilisi, "Bugün Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 23'üncü günü. Rusların ülke genelinde ilerlemesi büyük ölçüde durma noktasında." ifadesini kullandı.

 

08.11

PUTİN'İN UKRAYNA'DAN 5 TALEBİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıktı. BBC’nin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’la görüşerek hazırladığı habere göre, görüşmede Putin, Erdoğan’a, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile yüz yüze görüşebileceğini söyledi ve şartlarını sıraladı. 1-Kiev’in tarafsızlığını açıklaması ve NATO’ya üye olmaması. 2-Ülkenin “Nazi düşüncesinden arındırılması.” 3-Ukrayna’da Rusça'nın kullanımının koruma altına alınması. 4- Donbass'tan vazgeçilmesi. 5-Kırım'ın ilhakının kabul edilmesi.

 

06.43

UKRAYNA, AZAK DENİZİ'NDEKİ KONTROLÜ KAYBETTİ

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada "Ukrayna'yı mağlup etmek, Kiev’i kuşatmak, Donetsk ve Luhansk bölgelerinin idari sınırlarına ulaşmak ve Ukrayna’nın sol yakasında kontrolü ele geçirme amaçlarına ulaşamadılar. İşgalciler, Donetsk operasyon bölgesinde kısmen başarılı oldu. Geçici olarak Ukrayna ordusunun Azak Denizi'ne ulaşmasını engellediler." denildi.

 

 

03.45

RUSYA'DA ASKERLİK ŞUBESİNE MOLOTOF KOKTEYLLİ SALDIRI

Rusya’da savaş karşıtlarının protestoları sürerken 21 aşındaki bir genç Rusya’nın Moskova Oblastı’na bağlı Luhovitsı kentindeki bir askerlik şubesine molotof kokteylleri ile saldırı gerçekleştirdi.

 

02.36

ZELENSKİY'DEN MÜZAKERE AÇIKLAMASI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın kendi hatalarından kaynaklanan zararını azaltmak için tek şansının, Ukrayna ile anlamlı müzakere olduğunu bildirdi. Video mesaj yayınlayan Zelenskiy, "Ukrayna için toprak bütünlüğünü ve adaleti yeniden sağlama zamanı geldi." dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum