STS Tıp ne zaman yapılacak? İşte sınav giriş belgesi sorgulama sayfası

STS Tıp, lisans eğitimlerini yurt dışında tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Tıp doktorlarının, ülkemiz içerisinde mesleklerini icra edebilmeleri için düzenlenen bir sınavdır. ÖSYM tarafından düzenlenen STS Tıp sınavında başarılı olan adaylar denklik işlemlerini başlatabiliyor. Sınava giriş belgesi ise ÖSYM üzerinden sorgulanabiliyor.

STS Tıp ne zaman yapılacak? İşte sınav giriş belgesi sorgulama sayfası
13 Mart 2021 - 11:23

STS Tıp, ÖSYM tarafından yılda iki kere düzenleniyor ve Tıp alanında Seviye Tespit Sınavını başarıyla tamamlayan hekimler Türkiye'de çalışabilmek için gerekli denklik belgesini alabiliyor. Geçen sene koronavirüs pandemisi sebebiyle düzenlenemeyen STS Tıp, bu sene düzenlenecek.

STS TIP NE ZAMAN YAPILACAK?

Yurt dışında Tıp lisans eğitimi tamamlayan hekimlerin Türkiye'de mesleklerini icra edebilmek için diploma denklik belgeleri almaları gerekiyor. Denkliğin alınabilmesi için STS TIP sınavı bu sene 21.03.2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

STS TIP BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

STS Tıp balvuruları ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla ya da ÖSYM'nin internet sitesinden yapılabilmektedir.

2021 STS TIP BAŞVURU EKRANI

2021 STS TIP BAŞVURU KILAVUZU

STS TIP NEDİR?

Tıp Doktorluğu Seviye Tespit Sınavı, Tıp lisanslarını yurt dışında almış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hekimlerin, Türkiye sınırları içerisinde doktorluk yapabilmeleri için girmeleri gereken bir sınavdır.

STS, hekimlerin yurt dışında aldıkları eğitimin Türkiye'de verilen eğitime denk olduğunu görmek adına yapılmaktadır. Seviye Tespit Sınavında başarılı olan hekimler, diploma denklik işlemini tamamlayabilir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum