Türkiye Berbat Oyununu Sürdürüyor Galler'e de Yenilerek Şansını Kaybetti

Grubun en kolay takımı olarak gösterilen Galler'e 2-0 yenilen Türkiye üst tura yükselme şansını mucizelere bıraktı.

Türkiye Berbat Oyununu Sürdürüyor Galler'e de Yenilerek Şansını Kaybetti
15 Haziran 2021 - 23:01 - Güncelleme: 18 Haziran 2021 - 18:48

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de oynan maçta Türkiye, Galler'e 2-0 yenildi. Gallerin golleri 43 ve 90. dakikada geldi.

Aaron Ramsey, dakikalar 43’ü gösterirken takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu, Bale’in pasında savunmanın arkasına ilk sarkması ve Uğurcan Çakır’la ilk karşı karşıya kalması değildi. Daha önceki bire bir pozisyonların ilki neyse ama ikincisini kaçırmak, atmaktan daha zordu. Aynı pozisyonu üçüncü kez yedik.

Ramsey’nin hep kaçırmayacağı, içindeki Juventus orta sahasının bir noktada ortaya çıkacağı belliydi. İki provasını yaptığı pozisyonu üçüncüde attı.

ETKiLi OYNADIK AMA NE KADAR ETKiLi?

Türkiye, İtalya maçındaki kadar etkisiz değildi ama umduğumuz kadar etkili olduğunu söylemek de çok zor. Şenol Güneş, İtalya maçı sonrası ilk 11’de ve orta sahada beklenen değişiklikleri yapmış, ancak topun hakimiyetini bize bırakacağını bildiğimiz Galler karşısında, bu değişiklikler de yaratıcı bir fark oluşturmamıştı. Maçın büyük kısmında Türkiye adına da, Galler adına da hep aynı oyun vardı sanki ve bu oyun stratejiye dayanan, yaratıcılık içeren ve planlı bir kurgudan ziyade uzun toplar ve doldur-boşalt olarak özetlenebilecek bir oyundu.

BALE, PENALTIYI ATSAYDI MAÇ DAHA ERKEN KOPARDI

Gol pozisyonu oldu mu? Oldu. Atabilir miydik? Evet. Stadı dolduran taraftarlar birkaç pozisyonda “Gol” diye ayağa kalksalar da, istenen ve beklenen sayı ne ilk 45’ten ne de daha çok pozisyon yakaladığımız ikinci yarıdan çıkmadı.

İkinci devredeki değişiklikler sonrası oyun hızlandıysa da, İrfan Can’ın oyuna girmesi 82. dakikayı buldu.

Oyundan erken kopmamızı, futbolu kafasında bitirmişe benzeyen Garethp Bale’in ikinci yarı başında kazandıkları penaltıyı üstten auta atması engelledi. 90. dakikada o da oldu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum