Ukrayna'da kaç kişi öldü? Rusya Ukrayna savaşı ölü ve yaralı sayısı nedir?

Ukrayna'da kaç kişi öldü? sorusunun yanıtı Rusya - Ukrayna savaşı ile ilgili peş peşe gelen açıklamaların ardından merak konusu oldu. Ukrayna Sağlık Bakanlığı dün yaptığı yazılı açıklamada acı bilançoyu duyurmuştu. Peki Ukrayna'da kaç kişi öldü? Rusya Ukrayna savaşı ölü ve yaralı sayısı nedir? 2. günde neler oldu? İşte Ukrayna Sağlık Bakanlığı'nın açıklaması ve savaşın 2. gününde yaşananlar...

Ukrayna'da kaç kişi öldü? Rusya Ukrayna savaşı ölü ve yaralı sayısı nedir?
26 Şubat 2022 - 12:09

Ukrayna'da kaç kişi öldü? sorusunun yanıtı Rusya - Ukrayna savaşına ilişkin yapılan açıklamaların ardından vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Ukrayna Sağlık Bakanlığı dün can kaybı ve yaralı sayısını yazılı açıklama ile paylaşmıştı. Bu kapsamda Ukrayna'da kaç kişi öldü? Rusya Ukrayna savaşı ölü ve yaralı sayısı nedir? 2. günde neler oldu? sorularının yanıtı merak konusu oldu. Ukrayna Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile Rusya Ukrayna savaşının 2. gününde yaşananlara haberimizde yer verdik.

 

UKRAYNA'DA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Rusya Ukrayna savaşında ilk gün:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattığını açıklamasının ardından dünya basını Rusya Ukrayna savaşını yakından takip ediyor.

 

Rusya'ya ait bir Su-25 savaş uçağının düştüğünü belirten Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov pilotların fırlatma sistemleri sayesinde hayatta kaldığı bilgisini paylaştı. Donbass sınırında Rusya ile Ukrayna askerleri arasında yaşanan çatışmalar ile ilgili de konuşan Konaşenkov 114 Ukrayna askerinin silahlarını bırakarak Rus birliklerine teslim olduğunu sözlerine ekledi.

 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin danışmanı yaptığı açıklamada Rus saldırısında 40 Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini, onlarcasının da yaralandığını ifade etti. Sivil kayıpların olduğu bilgisine de yer verilirken bir açıklama da Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar'dan geldi...

Seferberlik nedir? Seferberlik hangi durumlarda ilan edilir?

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nden aldıkları bilgiler doğrultusunda açıklamada bulundu.

Bodnar, 5 Rus uçağı ve 2 helikopterinin düşürüldüğünü, 3 Rus tankı vurulduğunu ve birkaç kamyonun yok edildiğini ve 50 Rus'un öldürüldüğünü açıkladı.

Öğlen saatlerinde Rusya tarafından Ukrayna'nın Odessa şehrine düzenlenen füze saldırısında 18 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Öte yandan Donbass bölgesinde bir hastanesinin vurulduğu açıklandı. Açıklamada, 4 kişinin yaşamını yitirdiği 6'sı doktor 10 kişinin de yaralandığı aktarıldı. Öte yandan Ukrayna, Rusya'nın 203 saldırı gerçekleştirdiğini, Luhansk bölgesinde de çatışmanın devam ettiğini söyledi.

RUSYA UKRAYNA SAVAŞI ÖLÜ VE YARALI SAYISI NEDİR?

Ukrayna Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklama:

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, bugün 57 kişinin yaşamını yitirdiğini, 169 kişinin yaralandığını duyurdu.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bugün saldırılarda 57 kişi hayatını kaybetti, 169 kişi yaralandı" ifadesine yer verildi.

RUSYA UKRAYNA SAVAŞINDA ACI BİLANÇO

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, saat 02.00'de Rusya’nın Ukrayna yönelik saldırılarının ilk gününde can kaybı ve yaralı sayısını açıkladı.

 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy 137 kişinin hayatını kaybettiğini, 300’den fazla kişinin de yaralandığını duyurdu.

 

Rusya Ukrayna savaşının 2. gününde yaralı ve can kaybı bilgisi paylaşılmadı. Açıklama yapıldığı takdirde haberimizde yer verilecektir.

 

RUSYA UKRAYNA SAVAŞININ 2. GÜNÜNDE NELER OLDU?

İşte Rusya Ukrayna savaşının 2. gününde yaşananlar:

08.51: Ukrayna ordusu tarafından kuzeydoğudaki Sumi kentinde Rus birlikleriyle arasında çıkan çatışmanın görüntülerini paylaşıldı. Yerel yönetim lideri Dmytro Zhyvytsky, büyük bir Rus askeri konvoyunun Sumi'yi geçerek batıya, başkent Kiev'e doğru ilerlediğini söyledi. Zhyvytsky, Konotop kentinin de kuşatıldığını belirtti.

09.02: Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, ulusa sesleniş videosu yayımladı. Zelenskiyhem Ukraynaca hem de Rusça olarak Rusya’ya ateşkes çağrısı yaptı.Zelenskiy, “Rusya eninde sonunda çatışmaları ve bu işgalin nasıl durdurulacağı konusunda bizimle konuşmak zorunda kalacak” dedi.

09.55: Associated Press'in haberine göre, ABD savunma bakanı Lloyd Austin, milletvekillerine bir telefon görüşmesinde Belarus'tan giren Rus mekanize kuvvetlerinin Kiev'den yaklaşık 32 km uzaklıkta olduğunu söyledi. Görüşmenin TSİ 02.30'da yapıldığı belirtiliyor.

10.04: Fransa Savunma Bakanı, 'Avrupa'da kimsenin Rusya ile savaşa girme gibi bir isteği yok' dedi.

10.09: Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri harekatın ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Polonya Devlet Başkanı Andrej Duda ile görüşerek, “Uluslararası yardıma ihtiyacımız var” çağrısında bulundu.

10.12: Harkiv'e 3 roket düştü

10.18 Ukrayna ordusu, başkent Kiev dışında Rus güçleriyle savaştığını söyledi.

10.33: Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, Rus askerlerinin Ukrayna ordusuna ait bazı araçları ele geçirdiğini ve Kiev’e doğru hareket ettiğini duyurdu.

11.55 : Rus tankları Kiev'e girdi. Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın Twitter mesajında 'düşman' birliklerinin kent merkezindeki parlamento binasına yaklaşık dokuz kilometre mesafedeki Obolon semtinde olduğunu duyurdu.

12.20 : Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Kiev'in merkezindeki hükümet binaları çevresinde silah sesleri duyulduğunu bildiriyor.

12.29 : Ukrayna'nın ikinci büyük şehri Harkiv'de şiddetli patlama sesleri duyuluyor.

12.30 : Ukrayna Savunma Kuvvetleri, yaşları ne olursa olsun - muhtemelen reşit olmasalar bile - tüm sivilleri savaşa katılmaya çağırdı:

"Bugün, Ukrayna'nın her şeye ihtiyacı var. Katılım için tüm prosedürler basitleştirildi. Yalnızca pasaportunuzu ve kimlik numaranızı getirin. Yaş sınırlaması yok."

13.15: Ukrayna İçişleri Bakanlığı yetkilisi Vadim Denisenko, Rus ordusunun 24 saat içinde 33 sivil yerleşim noktasını vurduğunu belirtti.

13.56: Ukrayna Savunma Bakanlığı, 60 yaşın üstündeki kişilerin de silah altına alınacağını duyurdu.

14.36: BM, 'Rusya'nın hava saldırılarında en az 25 sivil öldü' dedi. Açıklamada, hava saldırıları ve top ateşi sonucu en az 102 kişinin de yaralandığı belirtildi.

14.39: Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, batılı ülkelerin Rusya’ya uygulayacağı yaptırımlara ilişkin “Rusya’ya uygulanacak yaptırımlara aynı şekilde karşılık verilecektir” dedi.

14.44: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Putin'e çağrıda bulundu. Rus tanklarının başkent Kiev'e girmesinin ardından yeni bir açıklama yapan Zelenskiy "Ölümleri durdurmak için müzakere masasına oturalım" dedi.

15.03: Rusya Devlet Başkanı Putin 'Ukrayna ile müzakereye hazırız' mesajı verdi. Putin 'Rusya üst düzey müzakereye hazır' dedi.

15.33: Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın başkenti Kiev'in batıdan kuşatıldığını açıkladı.

15.53 : Kremlin Sözcüsü Peskov, 'Rusya, Ukrayna'yla müzakere için Minsk'e heyet göndermeye hazır' dedi.

16.00 : Ukrayna askeri araçları, Kiev'i savunmak için kente girdi. Ukrayna Savunma Bakanlığı, çatışmalarda 1000'den fazla Rus askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

16.00: Financial Times'ın haberine göre AB, Rusya'ya yönelik üçüncü tur yaptırımların bir parçası olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve dışişleri bakanı Sergei Lavrov'un mal varlıklarını dondurmaya hazırlanıyor.

 

16.45: Polonya, Ukrayna'dan ülkeye gelecek kişiler için Covid-19 nedeniyle zorunlu karantina ya da negatif test ibraz etme zorunluluğunu kaldırdı.

16.50: Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Ukrayna'ya yönelik askeri harekata son vermeye çağırarak, "Rusya’nın yaptığı bu adaletsizlik cevapsız kalmayacak. Batı ittifakı Putin’i bu savaştan vazgeçirmek için elinden geleni yapacaktır” dedi.

17.00: Ukrayna’nın başkenti Kiev sokaklarında halka kamyon arkasındaki silahlar dağıtıldı. Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov yaptığı açıklamada, Kiev’de halka 18 bin otomatik silah dağıtıldığını söyledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum