Valilik ve Baro İntihar Haberini Yalanladı

Valilik ve Baro İntihar Haberini Yalanladı
08 Mart 2019 - 09:55

Twitter üzerinden bir anda yayılarak Türkiye gündemine giren Batmanda intihar haberinin kurmaca olduğu anlaşıldı. Batman Valiliği, sosyal medya üzerinden yayılan, Ayşe Arslanoğlu isimli kadının intihar ettiği haberlerini yalanladı.

Batman Valiliği, sosyal medyada üzerinden yayılan ” Batman’da Korkunç Olay İntihar Etti” konulu haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Valilik haberleri yalanlarken Ayşe Arslanoğlu isimli kadına ait herhangi bir kaydın olmadığını bildirdi.


Valilikten yapılan açıklama şu şekilde:

“5 Mart 2019 günü sosyal medya üzerinden “Batman’da Korkunç Olay İntihar Etti” konulu haberde adı geçen Ayşe Arslanoğlu isimli şahsa ait herhangi bir kaydın olmadığı, böyle bir intihar olayının gerçekleşmediği çıkan haberlerin tamamen asılsız ve maksatlı yapıldığı anlaşılmıştır.”

Hatırlanacağı üzere sosyal medya üzerinden yayılan ve FETÖ ile PKK’ye yakın internet sitelerinde yer alan haberde, eşi FET֒den aranan Ayşe Arslanoğlu isimli kadının bazı polis ve MİT mensupları tarafından taciz edildiği, söz konusu kadının yaşadıklarına dayanamadığı ve bu nedenle bir mektup kaleme alarak ardından intihar ettiği belirtilmişti.


Batman Barosu da Yalanladı

Batman Baro Başkanı Abdulhamit Kaçan da yaşandığı iddia edilen olay hakkında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iki meslektaşı görevlendirdiklerini ancak Ayşe Arslanoğlu isminde bir kayda rastlamadıklarını ifade ettiAbdulHamit Çakan, yaptığı açıklamada iddianın ortaya atıldığı ilk andan itibaren harekete geçtiklerini ve Batman’da Ayşe Arslanoğlu isminde birisine ulaşamadıklarını ifade etti. Ayrıca Çakan, barodan iki avukatı konuyu araştırmak için Batman’ın Kozluk ilçesine gönderdiklerini, yapılan araştırma neticesinde ilçede ocak ayından itibaren iki intihar vakasının yaşandığını, bu kişilerden birinin erkek diğerinin de kadın olduğunu ancak Ayşe Arslanoğlu hakkında bir bulgunun olmadığını sözlerine ekledi. İnsan hakları konusunda hassas olduklarının da altını çizen Çakan böyle bir olayın kendilerine intikal etmemesinin mümkün olmadığına da vurgu yaptı.


Ayşe Arslanoğlu’na ait olduğu belirtilen fotoğraf ve mektup hakkında ise internette yapılan araştırmalardan bir sonuç alınamadı.

Valiliğin yalanlama haberinden sonra bu haberi yayanlar da teker teker twitleri silerek kandırıldıklarını belirten açıklamalar yaptılar.