"Virüs Muhtemelen İlk Olarak Hayvanlardan Bulaştı"

Çin yönetimiyle Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) ortak yürüttüğü Corona virüsü araştırmasının sonucunda, virüsün yarasalardan insanlara başka bir hayvanın vasıtasıyla bulaşma ihtimalinin en muhtemel senaryo olduğu tespitine varıldı

"Virüs Muhtemelen İlk Olarak Hayvanlardan Bulaştı"
30 Mart 2021 - 10:45

Çin yönetimiyle Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) ortak yürüttüğü Corona virüsü araştırmasının sonucunda, virüsün yarasalardan insanlara başka bir hayvanın vasıtasıyla bulaşma ihtimalinin en muhtemel senaryo olduğu tespitine varıldı. Associated Press (AP) haber ajansının araştırma raporunun taslağına dayandırdığı haberde, virüsün bir laboratuvardan sızmış olma ihtimalinin ise raporda “aşırı düşük olasılık” olarak nitelendirildiği belirtildi.

Salı günü halka açık bir şekilde yayınlanması beklenen WHO ile Çin’in ortak araştırma raporunda, virüsün nasıl insanlara sıçradığıyla ilgili olarak şu ana kadar öne sürülen ihtimaller haricinde yeni bir ayrıntı yer almıyor. Ancak raporu hazırlayan ekibin, virüsün laboratuvardan sızdığı yönündeki teori hariç diğer tüm olasılıklarla ilgili daha fazla araştırma yapılması gerektiği yönündeki yorumları dikkat çekiyor.

Virüsün çıkış noktasının araştırıldığı çalışmanın sonuçlarının, ileride ortaya çıkabilecek olası salgın ve pandemilerin önüne geçilebilmesi açısından bilim dünyasına ışık tutması umut ediliyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum