Ysk'dan Çok Tartışılacak Karar Bu Oylar İptal

Ysk'dan Çok Tartışılacak Karar Bu Oylar İptal
05 Nisan 2019 - 10:57

2019 yerel seçimlerinde tuhaf kararlar alınmaya devam ediliyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Kırklareli’nde seçim kaderini değiştirecek bir karara imza attı. Bağımsız aday eski CHP’li Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun 248 oy farkla kazandığı kentte, oyların tekrar sayılmasına karar verildi. YSK, pusulada bağımsız aday Kesimoğlu’nun isminin olduğu sütunun altındaki boş alana basılan oyların geçersiz sayılmasına hükmetti.


Mehmet Siyam Kesimoğlu, twitter hesabından " Adalet bu mu" diyerek bu karara tepki gösterdi. 


Oy pusulasında da açıkça görüleceği üzere seçmen kararını hiç bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde göstermiş ama bu şekildeki oyların geçersiz sayılması kararı verildi. Bu tarzda oy kullanan yüzlerce seçmenin olduğu düşünülüyor.

Kırklareli Belediye Başkanı seçilen Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun İl Seçim Kurulu’na verdiği itiraz dilekçesi daha önce kabul edilmişti ama Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Can Cafer, sonuçlara ilişkin ilçe seçim kuruluna itiraz dilekçesi sunmuş ve başka siyasi parti oylarının sehven bağımsız aday Kesimoğlu’na sayılmış olabileceğini iddia etmişti ve kurul kararıyla Kırklareli merkez oyları yeniden sayılmaya başlanmıştı.

İl Seçim Kurulu ise Kesimoğlu’nun başvurusu üzerine yaptığı incelemede, Ak Parti adayının iddialarının soyut ve delile dayanmadığını vurgulamıştı. Kurul, ilçe seçim kurulu kararını kaldırarak oy sayımının durdurulmasına karar vermişti.

Bugün ise yeni bir karar YSK’dan geldi. Ysk oyların tekrardan sayılmasına hükmetti.