'Zulüm altında inleyen çocukların ahı zalimlerin sonunu hızlandıracak'
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından "Çocuğun Algısına Dokunmak" temasıyla düzenlenen TRT 5. Uluslararası Çocuk Medyası Konferansı başladı.
Konferansta konuşma yapan TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren TRT Çocuk'un 8 yaşına girdiğini belirterek, "Her geçen gün hem büyüyor hem de sorumluluklarını daha fazla yerine getiriyor. Çocuklarımıza ve ailelerine ne kattığımızı çok önemsiyoruz. Dünyanın en önemli ve en zorlu uğraşı, şüphesiz insan yetiştirmektir. En büyük servetimiz ve geleceğe dair umudumuz olan evlatlarımızın sağlıklı bireyler olabilmeleri için gayret ediyoruz." diye konuştu.
Türkiye'nin yeni bir inşa sürecinde olduğuna işaret eden Eren, şöyle devam etti:
"İyi bir geleceği inşa etmek istiyorsak, çalışıyorsak, çocuklarımızı nasıl yetiştirdiğimiz çok çok önemli. Ama bir yandan da içinde bulunduğumuz süreçte canımızı çok fazla sıkan ve bizleri üzen olaylar yaşanıyor. Hemen yanı başımızdaki Suriye başta olmak üzere Filistin, Irak ve Afganistan’da ve Afrika’nın birçok ülkesinde yaşanan savaşlar ve işgaller şüphesiz en acımasızca çocukları etkiliyor. Büyüklerin savaşında küçüklerin yaşadığı acılara her gün daha çok şahit oluyoruz. Bombardımanın ardından 5 yaşındaki Ümran'ın enkazdan çıkarıldığı o an yüzündeki ifade de ülkemize sığınmış muhacir çocukların gözlerinde de savaşın izlerini görebiliyoruz. İnanıyorum ki zulüm altında inleyen çocukların ahı zalimlerin sonunu hızlandıracak."
Eren, TRT Çocuk ailesi olarak, çocukların ruh ve beden sağlığını ön planda tuttuklarını, onlara hayata hazırlanma sürecinde destek olduklarını vurgulayarak, TRT Çocuk'un milli ve manevi değerleri gözeterek çocukların kendilerini keşfetmesine yardımcı olduğunu, dış dünya ile doğru iletişim kurabilmesine katkı sağladığını anlattı.
Mobil uygulamalardan bahseden Eren, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"8. yılımızda yüzde 80 yerli içeriğe ulaşmış bulunmaktayız. Bu rakamı daha da yukarı çekerek çocuklarımızı yerli ve milli yapımlarla buluşturmayı hedefliyoruz. Sadece sayı ve yüzde değil ayrıca içeriklerin niteliği de çok çok önemli. Bunları yaparken Türkiye’deki animasyon endüstrisini destekleyip büyüterek sektörü desteklemeyi devam ediyoruz.
Genç çizer ve animatörler için akademi çalışması da yapıyoruz. Bu akademi ile amacımız özellikle senaryo alanında hevesli gençlere ve emekçilere profesyonel olarak destek sağlamak. Daha sağlıklı ve doğru yanıt veren içerikler üretmeyi ve sektör temsilcilerine destek vermeyi amaç edindik bu konferansla. Anne babalara da yapımcılara da yön gösterecek bir rehberin hazırlıklarına başlayacağız."
Kaynak : Trthaber.com.tr